• +46 (0)707478894

Om JPC Composite

Företaget grundades 2000 som enskild firma av Thomas Jonsson. Eftersom efterfrågan på tillverkade produkter växte, ombildades företaget till aktiebolag år 2011.

JPC Composite AB drivs idag utav Platschef Johan Henning och företaget har i dagsläget 8 anställda. 

Kolfiber

Kolfiber är idag ett material som är hållbart, starkare än stål och har en låg densitet. Med dessa egenskaper har materialet viktiga tillämpningar. JPC Composite tillverkar komponenter som används i mång olika typer av avancerade system. Vi tillgodoser kolfiber för bland annat militären, flygindustrin samt motorsports- och bilindustrin.

Tillverkning och reparation av kolfiber

Kolfiber är från början utvecklat för flygindustrin. De strukturella delarna av ett modernt passagerarplan är bland annat tillverkade av kolfiber. Vi på JPC Composite både tillverkar flygrelaterade produkter och utför reparationer på uppdrag av verkstäder runt om i landet.

Industrin har mycket att vinna på att utnyttja fördelarna med kolfiber. När konventionella material som metaller uppnår sin fysiska gräns kan kolfiber utnyttjas i diverse konstruktioner och maskindelar där det ställs höga krav på precision och prestanda. 

Kontakta oss gärna så diskuterar vi fram vilken lösning som passar bäst för just ert behov!
 

Våra olika produkter

Här nedan får ni ett urval utav de produkter och tjänster vi erbjuder, klicka dig in på respektive box för att läsa mer

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå